Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers

police
It is with pleasure that we want to wish all participants who did apply for the Nigeria Police Recruitment 2016 a very success application procedure and also we wish that your names be included in the enlisted list. For those who actually participated in the recruitment exercise of the Nigeria Police Recruitment 2016 and are also anticipating a call up for the screening exercise that have been scheduled to hold very soon, you will need to be equipped with possible Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers. Naturally, i would have sold this Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers to the public but i have decided not to do so.
Quickly take your time to go through the following which could probably be the Nigerian Police Aptitude Test Past Questions & Answers that might be coming up.
 Most likely, the Nigeria Police screening and aptitude test usually are repeated questions from the previous once. So if you are confused about the way the  Nigerian Police Examination is conducted, should read through this publication and see some of the samples we have been able to get from past Nigeria police force recruitment past question and answers.
For the applicants who applied for the Nigeria Police Recruitment 2016 should note that the 2016 Nigerian Police Aptitude Test Question will cover subject areas like English, Mathematics and General knowledge.  Like i have said before now, the Nigerian Police Aptitude Test Past Questions are usually and likely to be repeated questions that will be coming up during the Nigeria Police interview on the screening day.

 The Nigerian Police Likely Aptitude Test Past Questions & Answers

Below are sample questions from past police recruitment aptitude test
1. What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force
2. What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends
3. When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930
4. What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.
5. Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin
6. What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police
7. What is the name of Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Solomon Arase
8. What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986
9. When did Nigeria got her independence?
ANSWER: 1 October 1960
Nigerian Police Aptitude Test Past Questions & Answers
10. Who is the current Speaker of Nigeria House of Representatives
ANSWER: Yakubu Dogara
11. Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki
12. Who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari
13. Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER: i). The Police service Commission (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)
14. What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers
15. Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)
16. When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963
17. What year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970
18. Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959
19. What is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million
 If you have any issue to talk about, you can do that through the comment box.
 Success to you all.
Nigerian Police Aptitude Test Past Questions And Answers


You can ask me more questions or decide to add your own questions if you think it has not been added already


Post a Comment

GREAT ILLUMINATI TEMPLE Of RICHES AND POWER,
JOIN ILLUMINATI whatsapp ( +2347016771691 ) call +2348165417087 OR email__ illuminatirichmaster@gmail.com
Are you a business man or woman, political, musician, student,
the you want to be rich, famous, powerful in life, join the Illuminati brotherhood cult today and get instant rich sum of. 1 million dollars
in a week, and a free home. any where you choose to live in this world and also get 10,000,000 U.S dollars monthly as a salary…
visit current illuminati website to know more on. https://mymakeriches.blogspot.com.ng/

BENEFITS GIVEN TO NEW MEMBERS WHO JOIN ILLUMINATI.

1. A Cash Reward of USD $500,000 USD
2. A New Sleek Dream CAR valued at USD $300,000 USD
3.A Dream House bought in the country of your own choice
4. One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination.
5.One year Golf Membership package
6.A V.I.P treatment in all Airports in the World
7.A total Lifestyle change
8.Access to Bohemian Grove
9.Monthly payment of $1,000,000 USD into your bank account every month as a member
10.One Month booked Appointment with Top 5 world Leaders and Top 5 Celebrities in the World.
If you are interested call the agent now ( +2348165417087 ) OR (illuminatirichmaster@gmail.com) for immediately initiation.

HELLO EVERYONE THIS IS THE OPPORTUNITY.JOIN THE GREAT ILLUMINATI CALL +2349030803982 our +2348115151940 AND GET RICH WE PROVED MONEY TO PEOPLE THAT ARE MEMBER SO WE WELCOME YOU TO JOIN NOW SAY BY BY TO POVERTY AND GET 18 MILLION AFTER INITIATION CALL OR WHASSAP ONE OF THE GREAT HIRE PRIEST IN NIGERIA +2348115151940 or +2349030803982 Email illuminatiwealth6666@gmail.com If you do not want to join the Illuminati do not read this message. Rules * You must be above 18 years of age. * You must have full access to the internet. * You must not discuss the secret of the Illuminati to anyone. * We are not interested in anyone who has obtained their knowledge about the Illuminati based on what they %u2019ve HEARD from Mass Media (News or Performing Arts), Conspiracy Theorists (Amateur or Professional Authors or Speculators), Internet Rumors, or other HERESY. * Once you join the Illuminati within one week of your membership you will achieved the greatest goal in life and also have wealth and fame and 18 million us dallion we be give to you ask a new member. * No one discard the message of the GREAT ILLUMINATI if discarded the person will be tormented both day and night.Failure to compel to the order and rules of the GREAT ILLUMINATI shall see your fame and riches takenback. * The money ALWAYS flows TOWARDS Illuminati members...And AWAY from NON Illuminati members... One of the rules of the Illuminati is"We don't talk about the Illuminati"so I can't say too much about it here. If you are truly interested and get back to me via email?.Email. illuminatiwealth6666@gmail.com call +2349030803982 our +2348115151940 Do not play mind games that is how when i want to join the illuminati i was think if this is going to work until i met this right man and call him. +2349030803982 our +2348115151940 +2348122141953 thank the great illuminati?

For Enquires, Sponsored posts, Advertisement and more; contact us
** odeyemiisaiah14@gmail.com

Please, write a comment

[blogger][disqus][facebook]

Google9ja

Contact Form

Name

Email *

Message *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget